- Δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.
- Ο ασθενής τοποθετείται σε αναπαυτική θέση.
- Πλένονται τα χέρια του ασθενή.
- Το τραπεζάκι του φαγητού τοποθετείται κοντά στον ασθενή.
- Οι νοσηλείες και η αντιμετώπιση του πόνου πρέπει να γίνονται αρκετή ώρα πριν το φαγητό.
- Τοποθετείται πετσέτα φαγητού.
- Ο νοσηλευτής κάθεται δίπλα στον ασθενή.
- Ο νοσηλευτής δοκιμάζει τη θερμοκρασία του φαγητού και γεμίζει το κουτάλι κάθε φορά κατά τα 2/3.
- Ο νοσηλευτής ελέγχει αν ο ασθενής μάσησε καλά και κατάπιε την τροφή.
- Όταν ο νοσηλευτής χορηγεί υγρά, στηρίζει το κεφάλι του ασθενή
ή
Όταν ταΐζουμε έναν ασθενή, πρέπει να προσέχουμε τα εξής:
- Αν ο ασθενής είναι σε αναπαυτική θέση
- Αν τα χέρια του ασθενούς είναι καθαρά
- Αν η θερμοκρασία του φαγητού είναι η σωστή
- Αν ο ασθενής μασάει καλά την τροφή
- Αν ο ασθενής καταπίνει την τροφή
- Αν ο ασθενής αισθάνεται ευχάριστα
- Αν ο ασθενής παρουσιάσει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη