33. Ποια είναι τα νοσηλευτικά μέτρα όταν ο Νοσηλευτής χορηγεί γεύμα σε ασθενή;

  • Δημιουργία ευχάριστου περιβάλλοντος.
  • Ο ασθενής τοποθετείται σε αναπαυτική θέση.
  • Πλένονται τα χέρια του ασθενή.
  • Το τραπεζάκι του φαγητού τοποθετείται κοντά στον ασθενή.
  • Οι νοσηλείες και η αντιμετώπιση του πόνου πρέπει να γίνονται αρκετή ώρα πριν το φαγητό.
  • Τοποθετείται πετσέτα φαγητού.
  • Ο νοσηλευτής κάθεται δίπλα στον ασθενή.
  • Ο νοσηλευτής δοκιμάζει τη θερμοκρασία του φαγητού και γεμίζει το κουτάλι κάθε φορά κατά τα 2/3.
  • Ο νοσηλευτής ελέγχει αν ο ασθενής μάσησε καλά και κατάπιε την τροφή.
  • Όταν ο νοσηλευτής χορηγεί υγρά, στηρίζει το κεφάλι του ασθενή

 

ή

 

Όταν ταΐζουμε έναν ασθενή, πρέπει να προσέχουμε τα εξής:

  • Αν ο ασθενής είναι σε αναπαυτική θέση
  • Αν τα χέρια του ασθενούς είναι καθαρά
  • Αν η θερμοκρασία του φαγητού είναι η σωστή
  • Αν ο ασθενής μασάει καλά την τροφή
  • Αν ο ασθενής καταπίνει την τροφή
  • Αν ο ασθενής αισθάνεται ευχάριστα
  • Αν ο ασθενής παρουσιάσει οποιαδήποτε έκτακτη ανάγκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *