105. Σε ποιες δηλητηριάσεις δεν ενδείκνυται η κένωση του στομάχου με έμετο;

Αντενδείξεις πρόκλησης εμετού ή πλύσης στομάχου:

  • Σε δηλητηρίαση με καυστικές ουσίες (οξέα ή αλκάλεα), για το φόβο μεγαλύτερης τοπικής βλάβης ή διάτρησης. Σε αυτή την περίπτωση χορηγούμε από το στόμα μεγάλη ποσότητα νερού ή γάλακτος για πετύχουμε αραίωση της ουσίας στο στομάχι.
  • Σε σπασμούς
  • Σε κωματώδη κατάσταση. για το φόβο πνιγμονής. Σε αυτή την περίπτωση μπορούμε να κάνουμε πλύση μετά από ενδοτραχειακή διασωλήνωση
  • Σε λήψη πετρελαιοειδών για το φόβο πνευμονίας από εισρόφηση.
  • Στα άτομα που έχουν έμφραγμα του μυοκαρδίου
  • Στα άτομα που βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης

 

8 σχόλια στο “105. Σε ποιες δηλητηριάσεις δεν ενδείκνυται η κένωση του στομάχου με έμετο;”

  1. 105. Σε ποιες δηλητηριάσεις δεν ενδείκνυται η κένωση του στομάχου με έμετο;
    Η κένωση στομάχου δεν ενδείκνυται στις περιπτώσεις δηλητηρίασης με καυστικές ουσίες (οξέα, αλκάλια) και πετρελαιοειδή (βενζίνη, νέφτι, πετρέλαιο), στα ατομα που εμφανίζουν σπασμούς και κώμα, έχουν έμφραγμα του μυοκαρδίου ή βρίσκονται σε κατάσταση εγκυμοσύνης.
    (Βιβλίο “Σημειώσεις Α’ Βοηθειών”- Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός, σελ.24)

  2. Ευχαριστούμε πολύ για την διευκόλυνση… αποφεύγοντας την χρονοβόρα διαδικασία να αναζητούμε τις απαντήσεις από το ίντερνετ!

    1. Μακάρι να σας βοηθήσω με αυτόν το τρόπο και να ακούσω καλά αποτελέσματα από όλους σας! Αυτή θα είναι η ανταμοιβή μου! Καλή συνέχεια στην προσπάθεια σας!

      1. Πράγματι η σελίδα αυτή είναι καταπληκτική . Με έχει βοηθήσει παρά πολύ και την μοιράστηκα και με άλλους συμμαθητές μου . Φυσικά έχω κάνει αναζήτηση στο διαδίκτυο για περισσότερες πληροφορίες αλά η βασική μου μελέτη ήταν βάση αυτής της σελίδας . Ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΏ ! <3

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *